Keukens Duitsland? In Duitsland een keuken kopen? Een aantal belangrijke punten en feiten over het kopen van een keuken in Duitsland. Zon 12% van de huishoudens die op zoek zijn naar een nieuwe keuken, kopen een Duitse keuken in Duitsland en zetten hun handtekening op Duits grondgebied.

Dit zijn niet alleen huishoudens die net over de grens wonen. Sommige keukenkopers komen helemaal vanuit het westen van Nederland voor Duitse keukens.

Inspiratie Duitse keukens opdoen? Keukenbrochures gratis ontvangen of bekijk hier de goedkoopste >>>  Duitse keukens.

 

Grootste en populairste keuken showroom bezoeken?

In Nordhorn is een populaire en 10.000 m² grote showroom te vinden. Een erg populaire plek voor Nederlandse keukenkopers in Duitsland. Bezoek de website.

 

De meeste huishoudens die naar keukenwinkels in Duitsland rijden richten zich vooral op gebieden waar veel keukenwinkels zitten. In Duitsland zijn dit specifiek 3 gebieden. Vanuit het midden van Nederland: keukenzaken in Nordhorn/Gronau.

Vanuit midden- zuid Nederland: keukenzaken in Kleve/Kranenburg en Emmerich. Vanuit het noorden van Nederland: Aschendorf, Bunde en Leer. Vanuit het zuiden van Nederland bezoekt men meestal keukenshowroom in Aken (Aachen) en Wurselen of Monchengladbach.

Belgen die een Duitse keuken zoeken, gaan echter vaker naar Nederland. vermoedelijk omdat het aanbod van verschillende keukenwinkels groter is dan in België.

Als Belgische keukenkopers toch naar Duitsland gaan dan zijn keuken toonzalen in Aken en Wurselen Duitsland het meest bezocht. Alleen deze Duitse keukenwinkels liggen namelijk direct naast België.

 

Keukens Duitsland

Punten om rekening te houden bij het kopen van een keuken in Duitsland:

Een aantal belangrijke punten. Als u overweegt naar Duitsland te rijden, vergeet dan de afstand en de reistijd niet. Een keuken kopen doe je meestal niet in 1 middag, maar in een advies en ontwerp gesprek en een vervolggesprek. Er komen zoveel dingen kijken bij het kopen van een nieuwe keuken dat deze tijd ook echt nodig is. Dat betekend dus 2 keer heen en weer rijden.

Er zijn ook huishoudens die eerst Nederlandse winkels het voorwerk laten doen en zonder het te zeggen daarna met die tekeningen naar Duitsland gaan. Dit bespaart flink wat tijd.

U kunt dus Duitse keukens in Duitsland kopen, maar ook gewoon in Nederland. Er zijn tal van winkels die Duitse keukens verkopen. Meestal staat dit gewoon op de website van de keukenwinkel of ze Duitse keukens verkopen.

Sommige Duitse winkels lijken veel op Nederlandse keuken prijsvechters met mega kortingen en schreeuwacties. Andere bedrijven zijn gematigder en bescheidener op hun websites met kortingen keukens Duitsland.

Koopt u een keuken in Duitsland, dan kan deze keuken vaak gewoon in Nederland geplaatst worden.

De taalbarrière kan problemen geven bij het bestellen van een keuken in Duitsland. Houd er rekening mee dat er met keukens in Nederland al vaak iets misgaat. Dit zijn niet altijd grote fouten, maar kunnen ook kleine onbenulligheden zijn.

U moet zich voorstellen dat de kans op fouten bij een Duitse keuken dus nog groter is! Ons advies: controleer de offerte zelf ook goed. Het ergste wat er zou kunnen gebeuren, is dat de kleuren van de keukenfrontjes of de kleur van het werkblad anders is dan u had afgesproken. Controleer dit dus goed!

 

Verschil keukens Duitsland en keukens Nederland

Verschil Duitse keukens en Duitse winkels. In Nederland worden er ook Duitse keukens verkocht. Duitsland staat wereldwijd op nummer 1 als het gaat om kwaliteit keukens. Wat is dan toch de reden dat Nederlanders naar Duitsland gaan om een keuken te kopen? In Duitsland zijn de keukens goedkoper dan in Nederland. De vraag is of een keuken echter goedkoper gekocht gaat worden.

Dit hangt af van de korting die u krijgt op een keuken in Duitsland. Het is dus niet zo, dat als u een keuken in Duitsland koopt, u meteen goedkoper uit bent. U bent overgeleverd aan de korting die u aan tafel kunt krijgen, of die een adviseur u gunt. Als een adviseur u een keuken gunt, zal hij eerder bereid zijn meer korting op uw Keuken in Duitsland te geven. Verder speelt ook in Duitsland, net als in Nederland, provisie mee.

Als een adviseur een keuken heel graag wil verkopen en hij komt er met u als klant qua prijs niet uit, zal hij meer korting moeten geven op een Duitse keuken. Dat betekend in eerste instantie dat de adviseur afstand doet van een deel van de provisie die hij vangt op een keuken.

In Duitsland werken sommige winkels ook zonder korting. Het principe is dan dat de winkels in Duitsland meteen de laagste prijs bieden. Dit is voor de verkoop wel een slimme tactiek, de Duitsers weten dat de Nederlanders dan sneller een beslissing nemen, gezien de enorme reisafstand.

Het gaat dus niet om de kwaliteit. De Duitse keuken uit de zelfde keukenfabriek kan ook gewoon in Nederland gekocht worden. Het gaat om de prijs die uiteindelijk onder aan de streep aantrekkelijker is dan in Nederland.

 

Keukenadviseurs Duitsland

Er is een duidelijk verschil in mentaliteit tussen Nederlandse verkopers en Duitse verkopers. Zoekt u keukens in Duitsland dan dient u er zich van bewust te zijn dat Duitsers vaker nog klassiek gekleed zijn in pak. Een Duitse keukenadviseur gebruikt bijna geen pressie bij verkoop en zal wat gereserveerder zijn dan een Nederlandse verkoper.

Ze zijn wat minder amicaal. De andere kant is daardoor dat de Duitse keukenadviseur vaak wat sneller hun schouders ophalen bij problemen en wat meer onverschillig zijn.

Betreffende de taalbarrière: flink wat Duitse adviseurs kunnen gewoon Nederlands spreken. Dit geldt voornamelijk voor grote winkels die gewend zijn veel Nederlandse bezoekers te krijgen. De kleinere onbekendere Duitse keukenwinkel in de wat kleinere dorpen kunnen niet altijd Nederlands.

 

Keukens Duitsland per deelstaat

Hieronder een overzicht van keukens Duitsland die in de deelstaten net naast de Nederlandse grens liggen. Dit zijn er maar twee die grenzen aan Nederland.

Keukens Nedersaksen (Het deel in Duitsland van Noord Groningen tot Enschede)
Keukens Noordrijn Westfalen (Het deel in Duitsland van Enschede tot Maastricht)
Keukens Hessen (Middel Duitsland)

 

Vergelijk Duitse keukens prijzen. Goedkope Duitse keukens overzicht.