Goedkope keukens Duitsland? Bent u ook op zoek naar een goedkope keuken uit Duitsland? Veel consumenten zoeken een goedkope Duitse keuken. Een Duitse keuken staat voor kwaliteit. Iedereen weet het. Duitsland is nummer één in de wereld in de verkoop en fabricage van keukens. Overal in de wereld vind u ze.

Door de jarenlange ervaring is de kwaliteit van de keukens erg goed. Op zoek naar de goedkoopste Duitse keukens?

Klik hier – vergelijk de goedkoopste Duitse keukens >>>

 

Populairste en grootste showroom in Duitsland?

Nordhorn is een populaire plek voor Nederlandse keukenkopers. Ekelhoff keukens bedient jaarlijks veel Nederlanders in de 10.000 m² grote showroom. Er worden hier veel keukendromen werkelijkheid gemaakt. Nieuwsgierig?

Bezoek de website >>>

Het complete verhaal over goedkope keukens Duitsland leest u hier. Van de keukens die in Duitsland gemaakt worden, zijn er qua kwaliteit verschillende gradaties.

Welke gradatie u ook kiest, veel mensen denken dat in Duitsland de keukens goedkoper zijn. Een logische gedachte. Dat komt omdat veel keukens daar worden gemaakt. En als je een keuken exporteert, zit daar een tussenpersoon tussen. Dus omdat je automatisch de importeurs uitschakelt, verdient u geld. Klopt dit? Gaan we zo uitleggen.

Maar eerst… eerst rustig thuis Duitse keukeninspiratie opdoen?

Maak gebruik van de mogelijkheid – ontvang gratis keukenboeken vol prijzen, keukenopstellingen, merken, apparatuur, materialen en meer.

 • Goed voorbereid de showroom in;
 • Geheel gratis en vrijblijvend;
 • Exclusieve aanbiedingen.

Ga voorbereid op pad en

Klik hier voor cadeau magazines >>>


Goedkope Duitse keukens (het begin).

Dit verhaal begon ongeveer rond het jaar 1990, toen de Duitse keukenmarkt in opkomst kwam in Nederland. Veel Nederlandse keukenzaken kregen langzaam concurrentie van Duitse keukenzaken. Vooral de huishoudens die aan de grensstreek woonden, gingen naar Duitsland om een Complete Duitse keuken te kopen.

Het verhaal over de kwaliteit was nog niet zo bekend. Toch merkten deze huishoudens dat de keukenofferte veel goedkoper was. De verkopers vertelden dat veel keukenzaken in Duitsland, goedkoper waren. Dit dus omdat je de tussenpersonen uitschakelt.

Als je de tussenpersoon uitschakelt zijn er minder kosten. Ook is er minder werk te doen. De keuken blijft namelijk in Duitsland. Hij hoeft niet geëxporteerd te worden. De keukenmonteur hoeft niet zo ver te rijden…

Dit is allemaal logisch toch? Maar nu…

 

Duitse keukens een concurrent voor Nederlandse keukens?

Mensen vanuit heel Nederland trokken massaal naar Duitsland om daar de keuken te kopen. Zelfs vanuit de kop van Noord-Holland. Een ritje van 2 uur. Dit gebeurt nog steeds. Consumenten reizen uren om in een Duitsland een keuken te kopen.

Sommige Nederlandse eigen fabrikant keukenzaken konden dit verhaal mooi weerleggen. Dit waren bijvoorbeeld het failliet gegane Almat keukens en  de oude Tulp keukens. Tulp is nu een goedlopende zaak, omdat het overgenomen is.

Maar deze keukenzaken konden dit verhaal van goedkopere keukens makkelijk weerleggen. Ze hadden immers een eigen keukenfabriek in Nederland.

Dus ook deze zaken kennen geen tussenpersoon.

Op basis van een eigen fabriek, kan men eigenlijk alleen nog keukens op kwaliteit vergelijken. Keukenzaken die echter keukens in Duitsland produceerden en in Nederland verkochten, waren een beetje de dupe van dit verhaal. Deze keukenwinkels werken wel met tussenpersonen.

En wat denken Nederlanders? Ze denken dat er meer verdiend wordt door deze winkels. Dat er meer marge op keukens gepakt word, omdat er een persoon tussen zit.

Hieronder beschrijven we of dit ook zo is.

Inmiddels is het voor de consument niet duidelijk of Duitse keukenzaken nou wel – of niet goedkoper zijn dan Nederlandse keukenzaken. Mensen die in Duitsland een keuken gekocht hebben, zijn ervan overtuigd dat ze echt goedkoper zijn.

 

Waarom gaan mensen naar Duitsland?

Zijn ze nou echt goedkoper, die Duitsers? En is de Duitse degelijkheid zo onderscheidend ten opzichte van de Nederlandse keukens? Wat belangrijk is: In de loop der jaren hebben veel goedkope keuken Duitsland Duitse keukenwinkels enorm veel Nederlandse klanten geholpen.

Dat werd een enorm succes. Heel veel mensen die bij een zaak een keukenofferte lieten maken, kochten er uiteindelijk ook een keuken.

 

Hoe komt dit?

Iedereen in Nederland wist inmiddels dat Duitsland goedkoper was. Dus werd het een eindstation. Het kon niet anders dan dat Duitsland goedkoper was dan Nederland. Eerst even in Nederland oriënteren, om vervolgens de keuken te kopen in Duitsland.

Wie reist er immers 2 keer zo ver om uiteindelijk de keuken daar helemaal te kopen? Wie gaat er naar Duitsland om vervolgens je Duitse keukenofferte te vergelijken met een keukenofferte in Nederland?

Ok. En hoe is dat nu? En hoe gaat dat in 2023 er uitzien?

 

Zijn Duitse keukens echt goedkoper?

Zijn ze goedkoper? Keukens in Duitsland staan bekend om hun goede kwaliteit en lagere prijzen. Helemaal als u ze vergelijkt met prijzen van keukenwinkels in Nederland.

Natuurlijk worden er ook op andere plekken goedkope keukens geproduceerd. Er zijn ook goedkope keukens uit Engeland, Polen, Frankrijk en China, maar die zijn eigenlijk nergens bekend.

Niet omdat ze niet goedkoop zijn, maar omdat de kwaliteit niet bekend is.

In Duitsland zijn veel keukenzaken dan ook voorbereid op Nederlandse kopers. De klandizie neemt toe. Dus wat doe je dan als eerste? De websites snel in Nederlandse taal schrijven. En je Duitse verkopers als de sodemieters Nederlands leren.

Er zijn zelfs keukenwinkels die meer keukens aan Nederlanders verkopen dan aan Duitsers.

Er zijn Duitse keukenzaken die anders werken dan u denkt. Duitse keukenverkopers weten ook wat Nederlanders denken. Daar kun je dus ook gebruik van maken. Wat gebeurd er met populaire Duitse keukens? De prijs gaat omhoog!

En hoe lees je nou de echte prijs?

 

Korting keukens Duitsland

Want waarom zou je een Nederlander maximale korting geven op een keuken die in Duitsland gekocht wordt? Ze rijden er immers toch al helemaal voor naar de showrooms in Duitsland en denken dat de keukens al goedkoper zijn dan in Nederland.

Dus als we zo gretig zijn… waarom dan niet iets meer betalen? Iets minder marge geven? Iets meer voor de Duitse keukenwinkel?

Het kan nu.

U kunt dus in verhouding meer betalen als u een keuken in Duitsland koopt. Ook kunt u Nederland in verhouding dus goedkoper uit zijn. Omdat ze in Nederland meer korting geven.

Duitse keukens kunnen dus goedkoper zijn in Nederland. Dit heeft weer te maken met de complexiteit van de Duitse en Nederlandse keukenofferte.

Er zijn verhalen bekend van mensen die 60% korting op een keuken kregen. In werkelijkheid kregen ze maar 20% korting. Hoe ze dit deden? Heel eenvoudig de offerteprijs voor de aanbieding verhogen met 40%.

Of u nou in Nederland of Duitsland koopt, korting betaal je altijd zelf. Door dit voorval krijg je dus niet meer korting, je betaalt meer voor een keuken.

Om een lang verhaal kort te maken: we weten het niet. Alles is ondoorzichtig.

Ons advies voor het kopen van een keuken in Duitsland: oriënteer u goed. Wilt u echt in Duitsland kopen, ga dan eerst naar Duitsland en neem uw keukenontwerp mee. Kijk in Nederland vervolgens of ze onder de prijs kunnen komen.

Zo kunt u dus precies zien waar u nu werkelijk goedkoper uit bent, in Nederland of Duitsland?

Conclusie:

Waar staat de fabriek van de keukenwinkel? In dat land zijn de keukens iets goedkoper. De prijs van Duitse keukens zijn in verhouding iets voordeliger.

Maar… het ligt aan de korting die u krijgt,of uw keuken in Duitsland daadwerkelijk goedkoper is. Het ligt aan de winkel, het beleid en of de verkoper u mag.

 

Garantie goedkope keukens Duitsland

Hoe zit het met de garantie op keukens die in Duitsland zijn gekocht? In Duitsland zijn de verkopers en het personeel over het algemeen een stuk beleefder en Keuken kopen Duitslandgerichter op het verlenen van service, zonder alleen maar een handtekening te willen bemachtigen.

Dit ziet u ook weer in de garantie. Hier vinden zij service erg belangrijk. Op apparatuur zit normaal 5 jaar garantie. Moet u ze wel allemaal van hetzelfde keukenapparaat merk kopen. Op keukenkasten zit meetal 5 jaar.

In Nederland bieden de keukenzaken soms levenslange garanties, maar dat zit uiteindelijk allemaal al bij de prijs ingerekend, Ikea is een mooi voorbeeld. Dus betaald u meer voor de keuken door de levenslange garantie die op de keuken zit.

Let daarom goed op bij de aankoop van een nieuwe keuken. De garantie in Nederland en Duitsland zijn belangrijk.

 

 

De goedkoopste keuken

Wie heeft de goedkoopste keukens? Waar vindt u de goedkoopste keukenzaken? Een goede voorbereiding, helder verstand en een goed contact met onze oosterburen is noodzakelijk als u daar wenst te kopen.

Wilt u echt de goedkoopste keukenzaak met goede kwaliteit? In Nederland zijn meerdere zaken die goedkope Duitse keukens aanbieden voor hele goede prijzen.

Maar zijn de Keukens in Duitsland nou echt goedkoper? Duitse keukenprijzen vergelijken?

Klik hier en Vergelijk Duitse keukenprijzen >>>

 

Keuken kopen in Duitsland? Tips

U wilt graag uw keuken in Duitsland aanschaffen. Dit omdat u goedkoper uit bent, of omdat u de kwaliteit beter lijkt. Hier volgen enkele leuke en handige tips voor het bezoeken van een showroom in Duitsland.

 • Neem uitgebreid de tijd om rustig te kijken en ga meerdere showrooms af;
 • Maak van te voren een lijst met Duitse keukenwinkels die bij elkaar in de buurt zitten;
 • Zorg dat die dag helemaal vrij is, zodat u er een leuk dagje uit van kan maken;
 • Maak vooraf een afspraak bij de showrooms waar u langs gaat. Alleen zo is het zeker dat adviseurs tijd voor u hebben. Voorkom dat u voor niets naar Duitsland rijdt;
 • Laat u goed adviseren. De meeste verkopers kunnen ook goed Nederlands;
 • Maak goede afspraken met de verkoper. Ook met betrekking tot de montage van de keuken;
 • Let goed op de garantievoorwaarden wanneer u een keuken aanschaft;
 • Vraag duidelijk naar de montage, Duitse aannemers mogen in Nederland geen keukenapparatuur aansluiten.

Doe zelf:

Klik hier – Ontvang eerst ter oriëntatie cadeau magazines in huis >>>