Bent u ook op zoek naar een goedkope keuken uit Duitsland? Veel consumenten zijn op zoek naar een goedkope keuken. Een Duitse keuken staat voor kwaliteit. Duitsland is nummer één in de wereld in de verkoop en fabricage van keukens.

Door de jarenlange ervaring is de kwaliteit van de keukens erg goed. Op zoek naar de goedkoopste Duitse keukens? Vergelijk hier de goedkoopste Duitse keukens.

 

Populairste en grootste showroom in Duitsland?

Nordhorn is een populaire plek voor Nederlandse keukenkopers. Ekelhoff keukens bedient jaarlijks vele Nederlanders in de 10.000 m² grote showroom, er worden hier veel dromen werkelijkheid gemaakt. Nieuwsgierig? Bezoek de website.

Het complete verhaal over goedkope keukens Duitsland leest u hier. Van de keukens die in Duitsland gemaakt worden zijn er qua kwaliteit verschillende gradaties. Welke gradatie u ook kiest, velen denken dat in Duitsland de keukens goedkoper zijn, omdat veel keukens daar worden gemaakt en omdat je automatisch de importeurs uitschakelt.

Eerst rustig thuis keukeninspiratie opdoen?

Maak gebruik van de mogelijkheid en ontvang gratis keukenboeken, vol prijzen, keukenopstellingen, merken, apparatuur, materialen en nog veel meer.

 • Goed voorbereid de showroom in;
 • Geheel gratis en vrijblijvend;
 • Exclusieve aanbiedingen.

Ga voorbereid op pad en ontvang gratis keukenbrochures.


Goedkope Duitse keukens (het begin).

Dit verhaal begon ongeveer rond het jaar 1995, toen de Duitse keukenmarkt in opkomst kwam in Nederland. Veel Nederlandse keukenzaken kregen langzaam concurrentie van Duitse keukenzaken. Vooral de huishoudens die aan de grensstreek woonden, gingen naar Duitsland om een Duitse keuken te kopen.

Het verhaal van de kwaliteit was nog niet zo bekend, maar deze huishoudens kwamen qua offerte veel goedkoper uit. Wat er veel verteld werd is dat veel keukenzaken in Duitsland, minder betaalde voor een keuken, omdat je de tussenpersonen uitschakelde.

Wanneer je de tussenpersoon uitschakelt denkt men dat er dan minder kosten worden gemaakt.

 

Duitse keukens een concurrent voor Nederlandse keukens?

Mensen vanuit heel Nederland, zelfs vanuit de kop van Noord-Holland trokken massaal naar Duitsland om daar hun keuken te kopen. Dit gebeurt nog steeds. Consumenten reizen uren om in een Duitsland een keuken te kopen.

Sommige Nederlandse eigen fabrikant keukenzaken, waaronder het failliet gegane Almat of het goed lopende Tulp keukens, konden dit verhaal van goedkopere keukens goed weerleggen, ze hadden immers een eigen keukenfabriek in Nederland.

Op basis van een eigen fabriek, kon men eigenlijk alleen nog maar keukens op kwaliteit vergelijken. Keukenzaken die echter keukens in Duitsland produceerden en in Nederland verkochten, waren de dupe van dit verhaal, wat nog steeds onder veel Nederlanders bekend is.

Ze denken dat er nog steeds iets meer verdiend wordt door deze winkels.

Inmiddels is het voor de consument nog niet duidelijk of Duitse keukens nou wel of niet goedkoper zijn dan Nederlandse keukens. Mensen die in Duitsland een keuken gekocht hebben zijn ervan overtuigd dat ze echt goedkoper zijn.

 

Waarom gaan mensen naar Duitsland?

Zijn ze nou echt goedkoper, die Duitsers? En is de Duitse degelijkheid zo onderscheidend ten opzichte van de Nederlandse keukens? Wat belangrijk is om te wetengoedkope keuken Duitsland hierin is dat Duitse keukenwinkels vele Nederlandse klanten voorbij hebben zien komen.

Heel veel mensen die bij een zaak een keukenofferte lieten maken, kochten er uiteindelijk ook een keuken.

Hoe komt dit? Mensen hebben vernomen dat het scheelde in prijs en zagen Duitsland als eindstation, omdat Duitsland goedkoper moest zijn dan Nederland. Eerst even in Nederland oriënteren, om vervolgens de keuken te kopen in Duitsland.

Wie reist er immers twee keer zo ver om uiteindelijk de keuken daar helemaal te kopen?

 

Zijn Duitse keukens echt goedkoper?

Zijn ze goedkoper? Keukens in Duitsland staan bekend om hun goede kwaliteit en lagere prijzen ten opzichte van de prijzen van keukens in Nederland. Er zijn ook goedkope keukens uit Engeland, Frankrijk en China, maar die zijn eigenlijk nergens bekend.

In Duitsland zijn ze bij sommige keukenzaken dan ook voorbereid op Nederlandse kopers; de klandizie neemt toe, daarom zijn de websites soms al in Nederlandse taal geschreven en in sommige Duitse keukenwinkels kunnen de verkopers zelfs Nederlands spreken.

Er zijn Duitse keukenzaken die iets heel anders doen dan u denkt. Omdat de verkopers in Duitsland weten dat wij allemaal denken dat keukens daar goedkoper zijn, kunnen ze daar ook gebruik van maken. Wat gebeurd er met populaire Duitse keukens? De prijs gaat omhoog!

 

Korting keukens Duitsland

Want waarom zou je een Nederlander maximale korting geven op een keuken die in Duitsland gekocht wordt? Ze rijden er immers toch al helemaal voor naar de showrooms in Duitsland en denken dat de keukens al goedkoper zijn dan in Nederland.

Het kan dus best zijn dat u in verhouding meer betaalt en minder korting krijgt voor een keuken in Duitsland dan u in Nederland voor een keuken zou betalen. Duitse keukens kunnen dus goedkoper zijn dan in Nederland. Dit heeft weer te maken met de complexiteit van de Duitse en Nederlandse keukenofferte.

Er zijn verhalen bekend van mensen die 60% korting op een keuken kregen. In werkelijkheid kregen ze maar 20% korting. Hoe ze dit deden? Heel eenvoudig de offerteprijs voor de aanbieding verhogen met 40%.

Of u nou in Nederland of Duitsland koopt, die korting betaal je altijd zelf. Door dit voorval krijg je dus niet meer korting, je betaalt meer voor een keuken.

Ons advies voor het kopen van een keuken in Duitsland: oriënteer u goed. Wilt u echt in Duitsland kopen, ga dan als eerste eens naar Duitsland en neem de offerte mee. Kijk in Nederland vervolgens of ze onder de prijs kunnen komen.

Zo kunt u dus precies zien waar u nu werkelijk goedkoper uit bent, in Nederland of Duitsland?

Conclusie:

Waar staat de fabriek van de keukenwinkel? In dat land zou je er van uit kunnen gaan dat de keukens iets goedkoper zijn. De prijs van Duitse keukens zijn in verhouding iets voordeliger, maar het ligt aan de korting die u krijgt en dus aan de winkel, en de verkoper, of uw keuken in Duitsland daadwerkelijk goedkoper is.

 

Garantie goedkope keukens Duitsland

Hoe zit het met de garantie op keukens die in Duitsland zijn gekocht? In Duitsland zijn de verkopers en het personeel over het algemeen een stuk beleefder en Keuken kopen Duitslandgerichter op het verlenen van service, zonder alleen maar een handtekening te willen bemachtigen.

Dit ziet u ook weer in de garantie. Hier vinden zij service erg belangrijk. Op apparatuur zit normaliter +/- 5 jaar garantie. Op keukenkasten +/- 5 tot 15 jaar.

In Nederland bieden de keukenzaken soms levenslange garanties, maar dat zit uiteindelijk allemaal al bij de prijs ingerekend, Ikea is een mooi voorbeeld. Dus betaald u meer voor de keuken door de levenslange garantie die op de keuken zit.

Let daarom goed op bij de aankoop van een nieuwe keuken zowel in Nederland als in Duitsland wat de garantievoorwaarden zijn.

 

 

De goedkoopste keuken

Wie heeft de goedkoopste keukens? Waar vindt u de goedkoopste keukenzaken? Een goede voorbereiding, helder verstand en een goed contact met onze oosterburen is noodzakelijk als u daar wenst te kopen. Om u goed voor te bereiden kunt u bijvoorbeeld gratis keukenboeken bestellen. Deze boeken zijn erg handig en kunnen van pas komen bij het kopen van een keuken.

Hierin vind u ook veel keukenprijzen, ook van Duitse keukens. Wilt u echt de goedkoopste keukenzaak met goede kwaliteit? In Nederland zijn meerdere zaken die goedkope Duitse keukens aanbieden voor hele goede prijzen.

Maar zijn de Keukens in Duitsland nou echt goedkoper? Duitse keukenprijzen vergelijken? Vergelijk Duitse keukenprijzen.

 

Keuken kopen in Duitsland? Tips

U wilt graag uw keuken in Duitsland aanschaffen wegens de prijs, de kwaliteit of andere redenen. Hier volgen enkele leuke en handige tips voor het bezoeken van een showroom in Duitsland.

 • Neem uitgebreid de tijd om rustig te kijken en ga meerdere showrooms af;
 • Maak van te voren een lijst met Duitse keukenwinkels die bij elkaar in de buurt zitten;
 • Zorg dat die dag helemaal vrij is, zodat u er een leuk dagje uit van kan maken;
 • Maak vooraf een afspraak bij de showrooms waar u langs wilt gaan. U bent er dan zeker van dat de adviseurs alle tijd voor u hebben en dat u niet voor niets naar Duitsland rijdt;
 • Laat u goed adviseren. De meeste verkopers kunnen ook goed Nederlands;
 • Maak goede afspraken met de verkoper. Ook met betrekking tot de montage van de keuken;
 • Let goed op de garantievoorwaarden wanneer u een keuken aanschaft;
 • Vraag duidelijk naar de montage, Duitse aannemers mogen in Nederland geen keukenapparatuur aansluiten.

Doe zelf:

Ontvang eerst ter oriëntatie keukenmagazines in huis.